Solnedgangssang med BLÆSTEN - Lemvig Havn

Solnedgangssang BLÆSTEN - Lemvig Havn

Fra: 8. september 19:30
Til: 8. september 20:30

Solnedgangsfællessang på Lemvig Havn

I Vestjylland synger vi Blæsten går frisk over Limfjordens vande, som var det vores nationalsang. Men hvor mange ved at Harboøre-digteren, Erik Bertelsen, har udgivet en række digtsamlinger, og kun få af dem er levendegjort i musik? Det er disse uhørte historier, der er udgangspunktet for en ny koncertforestilling, der kan opleves 7 steder i Lemvig Kommune i september og oktober.

Vestjyde bag musikken
Idémanden bag er Niels Ørts Ottosen, der selv er født og opvokset i Vestjylland. I dag er han komponist og musiker. På en sejltur på Limfjorden i sommeren 2020 fandt han én af Bertelsens digtsamlinger i et antikvariat og blev betaget af digterens indlevelse i kystens folk og natur. Det blev begyndelsen på projektet – og nu har et team af musik- og teaterfolk sammen skabt Koncertforestillingen BLÆSTEN med støtte fra Statens Kunstfond, Kolding Egnsteater og Lemvig Kommune.
          ”Der er ikke mange digtere der har beskrevet havet så nøgternt, barsk og realistisk som Bertelsen. Han stiller skarpt på mennesker og elementer ved kysten uden at romantisere, og det har jeg virkelig savnet mellem sømandsviserne i den danske sangskat. Ja, det var faktisk som at finde en skat, da jeg faldt over teksterne og begyndte at skrive musik til dem”

Solnedgangssang på Lemvig Havn
I samarbejde med Lemvig Thyborøn Handel og Turisme er der planlagt en forsmag på forestillingen, når alle er inviteret til solnedgangssang på Lemvig Havn (ved Luna) den 8. september kl. 19.30.  
           ”Denne sommer har vi haft stor succes med solnedgangssang på om torsdagen på Lemvig Havn, og det er fantastisk at der bliver endnu en aften, nu med levende og musik og fokus på Erik Bertelsen” siger eventkoordinator Tabita Sørensen.

 

Syv forestillinger i Lemvig Kommune
Der er rig mulighed for at opleve den unikke koncertforestilling, når der i løbet af september og oktober spilles syv steder rundt omkring i kommunen.
           ”Blæsten er en spændende kombination af lokalhistorie, kulturarv, musik, teater og animation – jeg håber rigtig mange benytter sig at muligheden for at få en helt unik kulturel oplevelse”, siger kulturkonsulent i Lemvig Kommune, Jane Brokholm Mortensen.

Turneplan:

 • Forpremiere: Bøvling Forsamlingshus den 22. september kl. 19.30
 • Premiere: Lemvig Gymnasium den 23. september kl. 20
 • Wærket i Thyborøn den 4. oktober kl. 18
 • Vandborg-Ferring Fælleshus den 6. oktober kl. 19.30
 • 3 lukkede forestillinger for kursister/elever (Seniorhøjskolen, Lemvig Gymnasium og Harboøre Skole)

Læs mere om forestillingen og billetsalg på www.blæsten.dk.

Få et spænde forsmag her:https://www.youtube.com/watch?v=bxtYjf14ssc

De medvirkende

 • Marika Thinggard Andersen, musiker
 • Mads Beldring, musiker
 • Marte Schau, musiker, performer
 • Niels Ørts Ottesen, musiker, komponist, producent
 • Bjarne B. Stendahl, dramaturg, producent
 • Rasmus Ask, instruktør
 • Peter Smith, animator

Om Erik Bertelsen Erik Bertelsen (1898-1969) voksede op i Harboøre som søn af en fisker. Han skrev en lang række romaner og noveller – trilogien Harboør Folk som den mest kendte – og fire mindre kendte digtsamlinger. Flere af værkerne kredser om det praktiske liv i disse, de yderste egne af Danmark. Hans tone er rolig og realistisk; de rummer både tragiske historier, portrætter og stemningsbilleder med iagttagelser af tidernes skiften. I sin samtid var én af landets førende hjemstavnsforfattere og blandt de mest læste, men kun få af hans værker er genoptrykt siden da.

Lemvig Havn v. Luna