LØVENS HULE på Lemvig Museum

"LØVENS HULE" på Lemvig Museum

Fra: 17. oktober 18:00
Til: 17. oktober 22:00

Drømmer du om at skabe din egen virksomhed? Ligger der en opfindelse i din garage? Eller har du bare en god ide, og vil gerne have kompetent feedback på, om det kunne blive til noget? Så har du nu chancen for at få det frem i lyset. Lemvig Museum arrangerer en lokal version af ”Løvens Hule” på Kulturnatten den 17. oktober.

Her vil deltagere med en god iværksætteride vise udstillingsplancher og give et pitch for publikum og et panel bestående af iværksættere og erhvervsfolk.
I modsætning til DR’s Løvens Hule, så er det ikke meningen at Løverne byder på deltagernes projekter. ”Løverne” i Lemvig vil komme med gode råd og en bedømmelse af ideens potentiale.
Efterfølgende vil panelet udvælge den bedste og mest levedygtige ide, som bliver præmieret med flotte præmier, som er sponsoreret af det lokale erhvervsliv. Der vil både være et stort pengebeløb og en startuppakke med vejledning mm.

Udstillingsplancherne vil blive udstillet i museets foredragssal hen over efterårsferien, og museets gæster kan stemme på den ide, de synes er bedst – Ideen med flest stemmer får et pengebeløb.

Måske er det dig!
Alle kan sende ind – både børn unge og voksne. Lemvig Museum opfordrer alle, der har en god iværksætteride til at sende en kort beskrivelse af den til projektets tovholder Lars Mathiesen lm@lemvigmuseum.dk senest d. 20. september.

De 8 bedste ideer vil blive udvalgt til at lave 2 udstillingsplancher og pitch på kulturnatten. De bliver tilbudt hjælp af ”Startvækst Lemvig” til at forberede det. ”Startvækst Lemvig” er en del af Erhvervshus Midtjylland og har til huse i Synergien (det gamle Vestjysk Bank). De giver bl.a. gratis sparring til iværksættere, så det er kompetent vejledning de 8 deltagere får.
Udstillingsplancherne trykkes på og sponsoreres af Grafisk Tryk, Lemvig.

Løverne består at lokale iværksættere og erhvervsfolk

Deltagerne får også utrolig kompetent vejledning og bedømmelse på selve Kulturnatten.

Løverne er:

  • Rebekka Brokman. Hun åbnede d. 1. juli i år Restaurant Brokmans, som hun har sammen med sin mor, Liselotte Josefsen. På kort tid er de gået fra 2 til 11 ansatte. Der ud over driver hun eget madfirma, og laver bl.a. kurser i surdejsbagning.
  • Kenneth Iversen, tidligere administrerende direktør for Kyocera Unimerco og nu bestyrelsesformand for og investor i Remoni A/S, som arbejder med energioptimering gennem patenterede sensorer og AI(kunstig intelligens). Herudover er Kenneth Iversen medlem af advisery board i AUH Herning (Aarhus Universitet) og flere fondsbestyrelser.
  • Direktør Bolette van Ingen Bro der i 2008 startede sin første virksomhed Navigators på havnen i Thyborøn. I 2014 blev det til endnu en virksomhed Danish Clusters/Cluster Excellence Denmark. Omdrejningspunktet i de to virksomheder er innovationsklynger og netværk, samarbejds- og forretningsmodeller, iværksætteri, strategi, udviklings- og innovationsprocesser samt konflikthåndtering.
  • Administrerende direktør Jens Christian Egholm Jensen, der sammen med sin bror Kaj Egholm har udviklet virksomheden Egholm A/S fra et værksted i garagen til en virksomhed med omkring 110 ansatte.
  • Valdemar Rønn Cross, iværksætter og opfinder, der under coronakrisen opfandt en næseklemme til at holde mundbind på plads. Efter studentereksamen i år har han etableret firma, der bl.a. hjælper ældre med IT-udfordringer. Firmaet har basis i Lemvig Iværksætterhus.

Aftenens ordstyrer er Lars Klemensen, chef for Lemvig Kommunes udviklingsafdeling.

Vestergade 44, 7620 Lemvig