Sea War Museum Jutland

Kystcentervej 11
7680 Thyborøn

5455 5560

contact@seawarmuseum.dk

Museer

Om Sea War Museum Jutland

Oplev Sea War Museum Jutland

Ud til Vesterhavets brusende bølger, ligger den pulserende turist-og fiskerby Thyborøn. Her finder du et museum der er et absolut besøg værd, nemlig Sea War Museum Jutland

Sea War Museum Jutland fortæller historien om Første Verdenskrig i Nordsøen. På museet har vi blandt andet den dramatiske og hårrejsende fortælling om verdenshistoriens største søslag – Jyllandsslaget. Det fandt sted ud fra den jyske vestkyst i 1916 og her kæmpede den britiske Royal Navy mod den tyske kejserlige marine i et drabeligt slag om magten på havet.

På kun 12 timer fra d. 31. Maj til 1. juni 1916, døde der i alt 8.645 britiske og tyske marine soldater og 25 krigsskibe sank ned i dybet under Jyllandslaget.

På Sea War Museum bringer vi historien fra kampene op til overfladen. På museet kan du se og opleve mange unikke krigsgenstande fra havets bund. Vi tror på at historien skal fortælles og ofrene huskes, for at minde os alle om at krig er en tragedie og ikke bør forherliges.

I tilknytning til museet kan man opleve mindeparken for Jyllandsslaget, som ligger smukt ved kysten ud til Vesterhavet, blot 100 meter fra museet.

De store granitsten symboliserer de forliste krigsskibe fra Jyllandslaget. De hvide figurer er stillet omkring, som hvide sjæle fra de forliste skibe i det vindblæste kiltlandskab. Mindeparken står på neutral grund i Danmark, hvor alle er ofre for krigen. 

I sommersæsonen kan i besøge os fra den 1. Juni til 31. August, hvor vi har åbent alle dage fra 10.00- 17.00

I efterårssæsonen har vi åbent fra d. 1. september – 30. november alle dage fra kl. 10.00-16.00

Vi har vinterlukket fra d. 1-19. december og fra d. 31. december til 11. februar.

For mere information besøg vores hjemmeside seawarmuseum.dk

Følg med i hvad der sker på museet og læs spændende historier på vores facebook eller instagramprofil

Facebook.dk/seawarmuseum

Instagram: seawarmuseumjutland