Foredrag med Simon Aaen - Naturens skønhed trækker himlen ned til os. Sprækker af lys.

Foredrag med Simon Aaen - Naturens skønhed trækker himlen ned til os. Sprækker af lys.

Fra: 16. marts 19:30
Til: 16. marts 21:30

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Menighedsrådene. Tilmelding kan ske til bovbjergfyr@ferringby.dk og man kan også bare møde op og se, om der er flere pladser.

Kaffe og kage: 75 kr.

 

Simon Aaen, som udstiller sine smukke og indholdsmættede malerier i Bovbjerg Fyrs Nordbygning sammen med sine forældre og søster i februar og marts, holder foredrag med titlen Naturens skønhed trækker himlen ned til os. Sprækker af lys.

Udstillingen er en meget spændende udstilling, der viser Simons Aaens styrke både som naturskildrer og som kirkekunstner. Simon har allerede udsmykket adskillige kirker i det midt- og vestjyske med altertavler, glasmalerier og anden kirkekunst.

Det er tydeligt, at Simon Aaen som kunstner er stærkt inspirerer af naturen, han færdes i. Hans fascination af naturens skønhed og dens vælde og kraft fornemmes tydeligt i hans malerier. Ikke mindst i den skønne billedserie fra Island, der kan ses på hans hjemmeside (Simonaaen.com). Disse mange arbejder fra Island og Færøerne viser dette og understreger Simons optagethed af den uberørte natur. Den natur, der eksisterer forud for og over mennesket. Et bedre udtryk for hans naturopfattelse er: Guds skabte natur. Den natur, der var før, mennesket kom til – urnaturen, kan man sige. Simon forsøger at gå bag om det nuværende og maler det oprindelige – det uberørte og gør det manifest. Han skildrer det, der er vores eksistens baggrund og forudsætning, det der indrammer vort liv som mennesker.

Og at vi eksisterer på baggrund af noget Gudskabt, det er der ikke tvivl om for Simon. Ligesom han inspireres af naturen, inspireres han af troens univers. Den religiøse dimension bærer han altid med sig, hvilket selvsag i særlig grad kommer til udtryk i hans kirkeudsmykninger. Simon har i sin uddannelse på kunstakademiet i Aarhus studeret de klassiske kirkekunstnere, og forsøger med egne værker at balancere mellem tradition og fornyelse, mellem det konkrete, jordiske og det abstrakte, det himmelske. En balancegang mellem det synlige og usynlige, mellem det begribelige og det ubegribelige.

Det er vigtigt for Simon Aaen ikke at levere en færdig fortælling. Han maler hellere sprækker og åbninger med plads til beskuerens egne tolkninger - til såvel tro som tvivl, som Simon formulerer det: ”Jeg maler sprækker af lys. Lyset der har den særlige egenskab, at det kan trænge ind selv gennem den mindste sprække. Det er kampen mellem lys og mørke, jeg maler - kampen mellem tro og tvivl. Troen og naturen er mit arbejdsområde som billedkunstner”, slutter Simon Aaen.

Udstillingen på Bovbjerg Fyr er åben fra ferniseringen søndag den 29. januar og indtil den 24. marts i Bovbjerg Fyrs åbningstid.

Fyrvej 27, 7620 Lemvig