Salt å Thyborønsk 2023

Salt å Thyborønsk 2023

Fra: 5. april 11:00
Til: 5. april 16:00

Salt til vands, til lands og i luften
D. 5. April 2023 i Thyborøn

Salten er overalt omkring os i Thyborøn, i det brusende Vesterhav og i den friske vestenvind, og i påsken også på land.
I påsken 2023 inviteres du indenfor i den gamle fiskehal på havnen onsdag d. 5. april kl. 11-16.00, til en spændende dag med salt i fokus i Thyborøn.

GRATIS ENTRE

Thyborøn Havn bliver denne dag omdannet til et kulturmekka for fødevarer, smagsoplevelser, kunst og aktiviteter for børn og voksne, som alt sammen indebærer anvendelse af salt med fokus på Thyborøn.

I blandt hovedaktiviteterne kan nævnes:

  • Nicolaj Kirks salte havnekøkken
  • Spændende og kreative aktiviteter for børn
  • Gratis rundture med saltekspressen (traktorbussen)
  • Naturvandringer med Thyborøns saltede historie
  • Kunst af is med fokus på salt og lokalområdet
  • Livemusik med lokale artister
  • Gratis entre til Iskunsten
  • Fiskeauktion med frisk fanget fisk
  • Saltede smagsoplevelser

Geopark Vestjylland

Geopark Vestjylland vil formidle en masse spændende omkring den salte undergrund, Thyborøn og hvad der er helt særlig for deres natur. To gange i løbet af arrangementet vil Geopark Vestjylland tage dig med på en guidet vandring på 30-40 minutter, hvor du får viden om saltens betydning for landskabet i Thyborøn.
Hos Geoprak Vestjylland er der også fokus på børnene. Hertil vil børnene kunne prøve kræfter med opgaver, forsøg og lege, som udvider deres geologiske viden og inviterer til sjov i naturen - Er det far eller søn, som kan bygge det højeste tårn af sten? Vær professer for en stund og prøv kræfter med saltede eksperimenter, og fold dine kreative evner ud med stenmaling.

Iskunsten

Kom indenfor i Iskunsten helt gratis. I forbindelse med Salt å Thyborønsk åbner Iskunsten dørene til sit magiske isunivers, og byder alle velkommen ind helt gratis hele dagen. Oplev den unikke udstilling "Dobbeltgænger" af fantastiske isskulpturer, der bringes til live af det spil, som skabes mellem den krystalklare is og lyset.

Nikolaj Kirks salte havnekøkken:

Bliv inspireret når Nikolai Kirk åbner op for sit udendørs havnekøkken, hvor han tager dig med på et madeventyr med salt i fokus. Nikolaj vil tage dig med i hele processen og du får selvfølgelig mulighed for at forkæle dine smagsløg med de lækre smagsprøver til slut.
Nikolaj vil gå på 3 gange i løbet af dagen med forskellige temaer indenfor salt og fisk. Her starter han ud med, at tilberede den hele fisk til den lækre middag. Anden omgang bruger han det resterende af fiske til en lækker fiskesuppe, og viser hvordan du får mest muligt ud af fisken. Til slut byder han alle børn ind til børne-workshop, hvor de skal lave deres helt egen saltindbagte fisk, sammen med ham.
Kom og få en salt-dels spændende madoplevelse i det fri sammen med Nikolaj Kirk.

Børneaktiviteter

Der kommer et væld af sjove og spændende aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Man kan give sig i kast med hoppeborg, surfbræt ala rodeo, små børnebåde, en super kreativ workshop hvor kun fantasien sætter grænser, samt gå på opgavejagt omkring havets salte fisk. 

Fiskeauktion

Har Nikolaj Kirk inspireret dig til at kaste dig ud i, at lave nye lækre fiskeretter hjemme? Så kan du købe friske og salte fisk kl. 15.15 når den lokale fiskeauktion rykker op til saltfestivallen. Hav kontanterne klar, når den frisk fangede fisk fra Thyborøns kuttere sælges på underholdende vis, når auktionarius svinger auktionshammeren, og langer den friske fisk over disken.

Koncerter med Marius & Shantykoret

Kender du ikke Marius, så er du stensikkert ikke lokal. Marius er en lokal stolthed med en fantastisk stemme. Lyt med når Marius fylder den gamle fiskehal med god musik og bringer stemningen helt i top. Marius giver 3 koncerter á 40 minutter i løbet af dagen. Kl. 14.45 går vores lokale Shantykor på scenen, hvor de synger sømændenes sange, som blev sunget på de gamle sejlskibe når tungt arbejde skulle udføres og alle mand skulle hive i takt.

Smagen af salt

Onsdag den 5. april og torsdag den 6. april kan du købe dig en billet til "Smagen af salt", hvor du kombinerer små smagsglæder med en dejlig tur rundt i Thyborøn. Billetten giver adgang til et kort, som du kan udløse til små smagsprøver rundt omkring i det lokale erhverv. Her giver de hver især deres bud på en lækker saltet smagsoplevelse ala Thyborøn - Turen er også den perfekte mulighed for, at finde inspiration til appetizeren eller fisketapas, så du kan kræse ekstra meget for dine gæster næste gang du har besøg.

Saltekspressen

Kan du heller ikke få nok af Thyborøn, og ønsker at udforske byen endnu mere? Så hop gratis ombord på Saltekspressen (traktorbus), som tager dig med på tur rundt i Thyborøns fiskerisamfund. Saltekspressen kører fra pladsen hver halve time med sidste turstart kl. 16.00. Turen er gratis og er først til mølle, så der kan forekomme ventetid.

Boder og kunsthåndværk

Samtidig med at du bliver fyldt med inspiration, ny viden og mindeværdige oplevelser, skal du selvfølgelig rundt forbi Salt å Thyborøns mange boder og Kunsthåndværkere. Her finder du lokale aktører som brander for sit område, og er klar på en god snak. Blandt boderne kan du bl.a. finde; Lokal producerede oste, outdoor beklædning og fiskeriudstyr, saltede delikatesser, vin til middagen, tupperware til opbevaring af dit salt, håndlavede smykker, kunst på kabeltromler og meget mere. Det er blot med at gå på opdagelse.

HELE PROGRAMMET FOR SALT Å THYBORØNSK BLIVER OFFENTLIGGJORT HER PÅ SIDEN SNAREST MULIGT.


Kom til det saltede Thyborøn og nyd påskedagene med familien, vi lover, at der er salt til alle sanser.

Jernbanegade 1A, Thyborøn